Media

Gastspreker, interviews, presentaties

Willeke wordt graag uitgenodigd om te komen praten over haar boek, over obesitas en over maagverkleiningsoperaties. Bel voor meer informatie: 015-2010466 of mail: mail@willeke.nl. Ook is Willeke te boeken via het Sprekersbureau ZijSpreekt.

Boeklancering 6 september 2018. Met bariatrisch chirurg Biter (Fransiscus Gasthuis & Vlietland) en dagvoorzitter Saskia Kleewein.

Biografie Willeke van den Heuvel

Willeke van den Heuvel (1969) is haar leven lang al (veel) te zwaar geweest. In 2017 heeft ze besloten het roer om te gooien. Haar dikke lijf beperkte haar in de plannen en ambities die ze volop heeft: leuke dingen doen met haar gezin, op het podium staan voor haar bedrijf, zichtbaar zijn als mens en ondernemer.

Na talloze afvalpogingen besloot ze dat ze een meer extreem hulpmiddel nodig had. Op 6 maart 2018 heeft zij een maagverkleiningsoperatie ondergaan. Deze kiwi-operatie (gastric bypass) heeft haar relatie met eten, drinken en afvallen aanzienlijk veranderd.

Willeke is de auteur van het boek ‘Banaan of kiwi? Alles wat je wilt weten over maagverkleiningen’. Daarnaast is zij echtgenoot, moeder van twee tieners en eigenaar van een online marketingbureau.

Promotionele tekst boek

In 2018 zullen er tussen de 10.000 en 12.000 mensen in Nederland een maagverkleining krijgen. Dit zijn mensen die zonder dit extreme hulpmiddel niet (blijvend) gewicht kunnen verliezen en op termijn ziektes als hoge bloeddruk, suikerziekte, slaapapneu kunnen krijgen.

Het boek ‘Banaan of kiwi? Alles over maagverkleiningen’ geeft uitleg over de verschillende operaties, de voor- en nadelen en mogelijke consequenties. Ook heeft de auteur, Willeke van den Heuvel zelf ervaringsdeskundige, verschillende mensen met een maagverkleining geïnterviewd. Eerlijke, mooie en stoere verhalen en spectaculaire voor- en na foto’s. Daarnaast hebben diverse specialisten meegewerkt aan dit boek vanuit verschillende ziekenhuizen.

Een aanrader voor iedereen die een maagverkleining overweegt of heeft gehad!

Meest recente media uitingen

11 oktober 2018 (World Obesity Day): interview met RTL Nieuws

Voor World Obesity Day ben ik geïnterviewd door RTL Nieuws. Het thema van dit jaar is ‘stigmatisering van mensen met obesitas’ waar een onderdeel ook gewichtsdiscriminitatie is. Voor mijn boek heb ik veel mensen mogen interviewen die hier tegen aan zijn gelopen: ineens na het afvallen wél promotie, wél een training mogen volgen, wél leuke reacties in de kroeg en van kennissen. Die ervaringen zijn verwerkt in mijn interview. Het artikel is te lezen op de website van RTL Nieuws

4 augustus 2018: interview NPO1 Nieuwsweekend

Op 4 augustus mocht ik live in de studio komen praten over mijn boek en over complicaties bij maagverkleiningen. Ook Daniëlle werd geïnterviewd. Door haar slechte gezondheid is dit telefonisch gedaan. Klik op de foto om het interview te besluisteren.

3 juli 2018 NPO1: Dit is de Nacht

Bijna de helft van alle volwassen Nederlanders is te zwaar en 1 op 7 mensen van 18 jaar en ouder heeft obesitas. Waarom kunnen wij deze aandoening nu nog niet het hoofd bieden? En wat heeft deze aandoening voor impact op iemands leven? Wij spraken hierover met Marjon Bachra, directrice van het JOGG, arts en schrijver William Cortvriendt, en morbide obesitaspatient Willeke van den Heuvel.

https://www.nporadio1.nl/dit-is-de-nacht/onderwerpen/461907-obesitas

25 september 2018 Stadsradio Delft

Kort interview over mijn boek bij Stadsradio Delft. Klik op de afbeelding om het interview terug te luisteren.

10 september 2018: interview Algemeen Dagblad – editie Delft

Wat een klein stukje in de krant zou worden, werd ineens een uitgebreid artikel!  Klik op de afbeelding voor een vergroting van de tekst of lees het artikel op de site van het Algemeen Dagblad.

6 september 2018: interview Algemeen Dagblad – editie Den Haag

1 augustus 2018: interview voor het Noord Hollands Dagblad

Op 1 augustus is een dubbelinterview met mij en Hans van der Linden geplaatst in het Noord Hollands Dagblad en alle regionale bladen.
Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

13 juli 2018 Omroep West 

Kort interview over mijn boek bij Omroep West – Debby draait door