Gastric bypass restaurants

Uit eten met een maagverkleining (gastric bypass, gastric sleeve, mini-gastric bypass, etc.) is soms lastig: vaak zijn de porties te groot, je eet langzamer en als je begint met een soepje en een stukje stokbrood vooraf dan zit je waarschijnlijk al vol.

Sommige restaurants spelen in op maagverkleiningen! Soms omdat ze daar vraag naar krijgen, soms omdat de eigenaar/eigenaresse zelf een maagverkleining heeft gehad.

Sandra van KleinePorties heeft deze restaurants in kaart gebracht. Je kunt ze op haar website vinden (klik op de afbeelding hieronder).

Eet smakelijk!

1 Reactie
  1. Hallo, Ik heb een maagverkleining gekregen in maart 2019. Als ik uit eten ga neem ik voor de gezelligheid 1 stukje brood met iets erop om te knabbelen. In plaats van een voorgerecht neem ik iets te drinken waar ik kleine nipjes van neem terwijl de anderen hun voorgerecht eten. Dat sla ik sowieso over. Daarna eet ik van het hoofdgerecht hoofdzakelijk het vlees of de vis met een heel klein beetje groente/patat ed. Dat laatste heb je natuurlijk zelf in de hand want wordt meestal in schaaltjes op tafel gezet. En mocht het nog lukken neem ik iets na. Meestal als je in een restaurant uitlegt dat je niet zoveel kunt eten, passen ze een nagerecht voor je aan. Dus bv ipv 3 bolletjes ijs dan 1 of een beetje vers fruit met slagroom oid. Nog nooit problemen daarbij ondervonden en ik heb sinds mijn operatie al menig etentje of lunch gehad. En het drinken bij het eten heb ik ook aangepast naar 1 of 2 glaasjes over een hele avond. Zo kom je niets tekort en kan je heel goed meedoen met de rest.Zeker net zo gezellig als daarvoor.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.